Boot solenoid not working

noahsark6

Member
Hi everyone

I'm just posting to see if this is a common issue at the moment; when the car is parked in direct sun and gets super hot, the boot solenoid isn't operating, but the boot opens fine when released manually. It then returns to life after a period in the shade, has anyone else experienced this in the hot weather?

Thanks =)
 

2work

A2OC Donor
Good evening,

I’m not able to assist with diagnosing your fault but if it’s a new solenoid you require I have a perfectly good one here on my breaker that I can send. If you was passing near Leicester you could also collect.

Kind regards,

Tom
 

Edwrai

Member
Hi everyone

I'm just posting to see if this is a common issue at the moment; when the car is parked in direct sun and gets super hot, the boot solenoid isn't operating, but the boot opens fine when released manually. It then returns to life after a period in the shade, has anyone else experienced this in the hot weather?

Thanks =)
I have this on one of my cars doesn’t work when it’s hot, I think it’s just gotten weak but I haven’t go round to addressing it yet.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

depronman

A2OC Donor
I have this on one of my cars doesn’t work when it’s hot, I think it’s just gotten weak but I haven’t go round to addressing it yet.


Sent from my iPhone using Tapatalk
I had a problem with said ‘solenoid’ a couple of years ago but mine was slightly different in that it would unlatch and recatch the first time of asking but if you then undid the boot again it would mainly work but would not re latch the boot until you left in 5 mins

When I stripped the solenoid down I found it’s not a solenoid but a motor driving gears
The motor was tired
I cleaned it all out but it made no difference and there was no markings on the motor so trying to buy a replacement was impossible

I ended up replacing the complete assembly thanks to @A2Steve
It been problem free ever since

Paul


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

2work

A2OC Donor
I have everything here for you to fit. The boot on the breaker worked perfectly on both the button on the remote fob and the button on the tail gate. I can have both items (motor actuator and mechanism) removed and in the post this evening.

I’m sure the price of £20 plus £4.50 delivery (MyHermes 2-3) is very cheap. Just happy to help someone out before I get the breaker removed from the driveway.

Let me know and I’ll get them packaged up.

Kind regards,

Tom
 

Edwrai

Member
I had a problem with said ‘solenoid’ a couple of years ago but mine was slightly different in that it would unlatch and recatch the first time of asking but if you then undid the boot again it would mainly work but would not re latch the boot until you left in 5 mins

When I stripped the solenoid down I found it’s not a solenoid but a motor driving gears
The motor was tired
I cleaned it all out but it made no difference and there was no markings on the motor so trying to buy a replacement was impossible

I ended up replacing the complete assembly thanks to @A2Steve
It been problem free ever since

Paul


Sent from my iPhone using Tapatalk
Mine does the same to, it also get weaker with ever use normal if it works it will only do so once before needing break


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

depronman

A2OC Donor
Mine does the same to, it also get weaker with ever use normal if it works it will only do so once before needing break


Sent from my iPhone using Tapatalk
You also need to change it then
The strange think is the motor works but put it under load and it’s power dies off after about 5 seconds. Motor also gets hit which are likely related issues

Paul


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Top