Loss of power

WayneoA2

Member
While joining the mtr way tonight struggled to get above 60. No power what so ever . Dipped the clutch turned it off and back on and then full power had returned .. ideas ??
 

hydo14

Member
Can you scan for fault codes? Sounds like it's gone into limp mode for some reason so it should have stored a fault code
 

PlasticMac

Member
75 turbo quattro satsuma.

No codes stored from torque pro...

Just literally turned it off and back on and away we went again. Boost had been boosted
Not sure if torque pro supports vag specific codes, I think it will only show the generic codes, so try again using VCDS or OBD Eleven.
If it went into "limp mode" there will be a stored code or codes, that will help identify the problem.
Mac.
 

2work

Admin Team
It wont let me sorry
Morning Wayne,

Hopefully this helps. The below guide was quickly produced on my iPhone but should be easy enough to follow an any device/platform.

Tap on your user name icon at the top of the screen:
0C7C1D58-1E72-4900-8E24-DDDF887B606C.jpeg


Then tap on Account Details:
87931DCC-891C-458E-B1E9-7576081D8F34.jpeg

Scroll down and to the Engine Size:
8D82F3C5-E795-4525-89AA-58A62B5D3DDE.jpeg

Select the engine you have:
ACA91E61-2235-43AD-B764-53B4E4431440.jpeg

Let me know if you have any issues changing you details.

Good luck with your loss of power problem.

Kind regards,

Tom
 

WayneoA2

Member
Morning Wayne,

Hopefully this helps. The below guide was quickly produced on my iPhone but should be easy enough to follow an any device/platform.

Tap on your user name icon at the top of the screen:
View attachment 79497

Then tap on Account Details:
View attachment 79498
Scroll down and to the Engine Size:
View attachment 79499
Select the engine you have:
View attachment 79500
Let me know if you have any issues changing you details.

Good luck with your loss of power problem.

Kind regards,

Tom
All did ... cheers
 
Top