Where is this tube fixed?

mtl

Member
When checking the spark plugs I have noticed that there is a tube that is not fixed on right side of 1.4 16v AUA engine.
Can you share a photo of your tube, where exactly it is fixed? Because I was not able to find the place to fix this tube holder.
 

Attachments

  • WP_20211123_12_54_29_Pro – kopija.jpg
    WP_20211123_12_54_29_Pro – kopija.jpg
    416 KB · Views: 58

Andrew

A2OC Donor
When checking the spark plugs I have noticed that there is a tube that is not fixed on right side of 1.4 16v AUA engine.
Can you share a photo of your tube, where exactly it is fixed? Because I was not able to find the place to fix this tube holder.
Looking at it, how about...

WP_20211123_12_54_29_Pro – kopija.jpg


Andy
 
  • Like
Reactions: mtl

mtl

Member
I have already seen that that, but it is a round hole and the holder does not fit in ;).
Except if there is a missing bracket...
 

Andrew

A2OC Donor
Found this but be aware it is LHD and may not be relevant. Ignore red arrow it is relevant to the original post.

Just trying to help..



IMG_20200801_120439.jpg


Andy
 
  • Like
Reactions: mtl

mtl

Member
Thx. So it looks like there is a bracket from the bottom side of the air intake tube.
I will need to check during weekend when I will have access to the car.
PS: What is that black box with fusses?
 

Andrew

A2OC Donor
Thx. So it looks like there is a bracket from the bottom side of the air intake tube.
I will need to check during weekend when I will have access to the car.
PS: What is that black box with fusses?
Happy to help. No idea about the black box. - Andy
 
  • Like
Reactions: mtl

audifan

A2OC Donor
Is the big box some type of aftermarket auxiliary electric heater? There appears to be a few extra non OEM wires running along the front also.
 

mtl

Member
Thank you all for your help, problem solved.
The rubber holder goes into the plastic pin on the airtube (photo 1).
@bretti_kivi: are you sure your rubber holder is correctly connected to the plastic pin? Because I have tried to put it on as it is on your photo, but the tube was rubbing agains that black steel hose on the left and was quite tense. So I have turned it 180 around and it seats perfectly (photos 2 and 3). Yours is up from the plastic pin, mine is down from the plastic pin.
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    152.5 KB · Views: 13
  • 2.jpg
    2.jpg
    217 KB · Views: 13
  • 3.jpg
    3.jpg
    226.9 KB · Views: 13
Last edited:
Top